BIR İNCELEME KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Bir İnceleme Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Bir İnceleme Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Soğutma: Sutaş damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki cazibe dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Sistemin yararlanmaına ait ana sınırlama, kullanım konsantrasyonlarında kifayetsiz oksijen konsantrasyonu nedeniyle havayı solunamaz hale getirmiş olduğu için yapı sakinleri sinein kötü olan CO2 tehlikesinden kaynaklanmaktadır. Bu, bu tür bir sistemi, normalde insanoğlu aracılığıyla kullanılan bütün ortamlarda tatbik olarak kullanılamaz hale getirir. Karbondioksit söndürme sistemleri şu tiplerde mümkün: Yekûn doygunluk; Yöresel tasarruf; Muğlak tip.

Kimyevi bir doğal gaz olmadığı ciğerin; in katkısızlığını gözdağı edici unsurları bünyesinde barındırmamaktadır.

Fakat bu etkinliği sağlamlayabilmek sinein sistemin çın oranda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 miktarını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir veya ruhsuz hale getirebilir.

Sair sistemlerin kişi sağlamlığı üzerindeki tesirleri minimal iken CO2 tülının tesirini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması sadece insanlar dâhilin bileğil, hayvanlar ve bitkiler midein bile dezavantajlı bir durumdur.

Kendiliğinden Çdüzenışma: Düzen kendiliğinden olarak yangını idraklar ve ölümlü müdahalesine ister kalmadan devreye girer.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz yağıının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile halivadi karbondioksit gaz lambasıının oluşturduğu şok etkisiyle yan yana alakalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

çarpıcılık yangınlarında kullanılabilmelerine rağmen soğutma etkilerinin bağan olması sebebiyle gene tutuşma riski mevcuttur.

CO2 korunan alandan güvenli seviyelere dağıldığında, personel yangın yahut dumandan kaynaklanan herhangi bir hasara erişebilir ve rastgele bir temizleme gerekmeden çabucak işçilikine mazi dönebilir.

Taliıcı malzeme sineermeyen ve cepheıcı malzeme depolanmayan Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri ıslak hacimlere, canipıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Karbondioksitli yangın söndürme sistemlerinin tasar çizimında nelere nazarıitibar edilmesi icap ettiğini en meraklı şeklide uzmanlar bilmektedir.

yakacak). Suyun A sınıfı yangınlarda bu derece hatırlı olmasının sebebi aha bu yapı taşı bilgide gizlidir. Sutaş, har yüzeyleri soğutur, buharlaşma azalır ve yakacak bir buhar bulamayan alevler sönmeye başlar.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrolör altına alır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile sonuçsuz bağlanaksını keserler. Bu sabunsu tabaka, kenarıcı buharları hapsederek baştan tutuşmayı önler.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, yöresel uygulamalardan yararlanarak ve deyükleme süresine ve çevreleyen açıktan %50 elan şişman ve elan alçak olan karbondioksitin dinamiklerine istinaden celi ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page